Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 3 common:people_all_forms

ВОЗВЕСЕЛІМОСЯ ВСІ РАЗОМ НА РІЗДВЯНІ СВЯТА!

Date: 16 січня 2019 о 09:07, Refreshed 16 січня 2019 о 09:10
266 views

Неймовірно чудову подорож подарував учням Троїцького ліцею Троїцької селищної ради та Троїцького ліцею ОЗО Троїцької селищної ради відділ освіти Троїцької ОТГ на зимових канікулах. 12 учнів Троїцької ОТГ вирушили в подорож на Різдвяні свята до Тернопільської області в Борщівський район. В рамках проекту "Схід і Захід разом" між Луганською та Тернопільською областями була організована ця подорож з 03.01.19 по 10.01.19 р. Нашу групу зустріли представники Тернопільської обласної адміністрації привітали дітей з приїздом на відпочинок на такі величні для Західної України Різдвяні свята, журналісти телеканалу «Новини Тернополя» поцікавились як ми доїхали,взяли інтерв`ю в дітей,. Дітей привезли до м. Борщів та розмістили в родини на проживання.
6 січня це Святвечір, Це один з найбільш шанованих днів для всіх християн - і східного, і західного обрядів - та одне з найважливіших родинних свят, магічний день, коли кожна сім'я створює в оселі атмосферу затишку, достатку та злагоди. і тому кожна родина починає готуватися з ранку, бо треба встигнути приготувати 12 пісних страв, серед яких обов'язково мали бути борщ, риба, гриби, пироги з квасолею та капустою, картопля та узвар. Першою куштують кутю. Потім їдять усе інше, запиваючи узваром. Всі діти,які приїхали були залучені до родинних традицій. Ми разом ліпили вареники, пампушки, вчилися готувати смачну куттю, співали різдвяні колядки. Святвечір, або багата кутя, – суто родинне свято. сім`я збиралася за столом, коли на небосхилі спалахувала перша зірка.
8 січня у нас була екскурсія до історичного музею в м. Борщів, музей споловся, дуже багато цікавого. Потім нас чекали печери Вертеба, діти були зачаровані розповіддю екскурсовода. Гіпсова печера Вертеба, що поблизу села Більче-Золоте - одна з найбільших у Європі. Довжина підземних ходів становить 7820 м. - екскурсійний маршрут біля 1 км. Печера складається з широких галерей, розділених вузькими перемичками. Середньорічна температура в печері 9-10 градусів при відносній вологості 92-100%. Сьогодні печера знаходиться під наглядом працівників Борщівського історичного музею, які продовжують її дослідження і проводять екскурсії. Музей-печера — це неабияке враження. З перших хвилин ми потрапили в світ зниклої понад 5000 років цивілізації... У XIX ст., коли ці землі належали князям Сапегам, у печері було знайдено понад 300 цілих керамічних судин і величезна кількість фігурок, черепків, кам'яних і кістяних знарядь праці, які відносяться до Трипільської культури.
Цього дня ми були ще на екскурсії в найбільшій печері України «Кришталевій», що розташована с. Кривче. Печера має загальну протяжність 23 км, наш маршрут складав 2,5 км. Стіни печери складаються з гіпсу, який кристалізувався у структуру, що нагадує паркет. Іноді можна побачити кажанів, причому зовсім близько, вони висять на стелі або пролітають над головами, теж дуже цікаво. Хід часто звужений настільки, що двом людям важко розминутися,. Весь шлях супроводжував екскурсовод, який іноді лякав нас, відключаючи світло.
Нам все сподобалось, ми в захваті від вражень в печерах, від щирості та гостинності на Борщівщині! Дякуємо голові Борщівської районної державної адміністрації Юзьків Л. В., начальнику відділу освіти Ромашенко Валерію Степановичу, головам Борщівської ОТГ Кобилянському І. І., голові Скала-Подільської ОТГ Мирончук В. П., голові Мельниця-Подільської ОТГ Годнарчук В. В. Всі діти задоволені та разом із батьками від усього серця щиро дякують вам завашу турботу, чудові подарунки, які отримали на останок – Борщівські вишиванки. Дякуємо директору Пилипченської ЗОШ І – ІІ ст.. Пенькало І. Ф., родині Мірчик, директору Ланівецької ЗОШ І – ІІ ст. Магас Д. М., педагогу-організатору Микецей Н. Б., родинам Слободи, Щербань, директору Мушкатівської ЗОШ І – ІІ ст. Юркову О. М., родинам Навроцьких, Симак, директору Королівської ЗОШ І – ІІ ст. Руденко С. П., родинам Новак, Сливка, директору Циганської ЗОШ І – ІІ ст. Кушніву В. О., родинам Касян, Кушнів,.директору СкалаЗОШ І – ІІ ст.. Ющишину О. Д., родині Фанок, директору Скала НВК Дорож Н. В., родині Ільницьких, всім, хто долучився до цього проекту. Нашим новим друзям за щиру гостиннисть доброзичливість, за вашу великодушність, турботу, щедрі подарунки. Ми не просто ознайомилися із традиціями, культурою в родинах, а ми духовно збагатилися, і ще й поповнили свої родини. Будемо спілкуватися в соцмережах, сподіватися на нові зустрічі, на мир та спокій в усіх куточках нашої прекрасної України, добробут в усіх родинах, квітучості, врожайності, стабільності, нехай збуваються дитячі мрії!

Учитель географії Троїцького ліцею Л. І. Мірошниченко

Comments:
Only authorized users can leave comments.