Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 3 common:people_all_forms

Нова українська школа - виклик сьогодення

Date: 3 березня 2020 о 14:54
210 views

Відділ освіти, сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Борщівської райдержадміністрації працював і продовжує надалі працювати над побудовою якісної, сучасної, нової української школи у кожному закладі освіти.
Одним з основних напрямків нашої роботи є створення ефективних умов для здобуття якісної освіти, що забезпечується за рахунок зміцнення матеріально-технічної бази.
Борщівський район успішно використав всі кошти на розвиток освіти, які держава дала у 2019 році. В школах району усі кошти на Нову українську школу, проведення інтернету, закупівлю наборів дидактичних матеріалів, комплектів оргтехніки використано в максимальному обсязі, проведено поточні та капітальні ремонти покрівель, котелень, системи опалення, санвузлів, водопостачання та водовідведення навчальних закладів – це результат, яким ми пишаємось.
Відсутня заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам освітньої галузі району.
У 2018 році ми заклали камінь у справу, кінцева мета якої – нова, сучасна школа для 172 учнів села Шупарка. Будівництво школи – це об’єднання багатьох людей, органів місцевого самоврядування та державної влади. Вже зведено два поверхи та встановлено панельне перекриття. У цьому році на даний об’єкт планується спрямувати 1.5 мільйонів гривень з районного бюджету та 10 мільйонів з державного. Наше завдання – працювати, щоб будівництво Шупарської школи завершилось.
Надалі наша мета – не тільки через матеріально-технічне оснащення, а через якісні знання говорити про перспективу освіти, що нам і вдається робити. Адже, за результатами ЗНО учні Борщівського району серед лідерів в області.
Велику допомогу школам у побудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти надає районний методичний кабінет. З 1 лютого наша освітянська родина стала ще більшою. Районний методичний кабінет надає методичні послуги і школам Озерянської громади.
13 лютого відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти району та Озерянської громади, на якій вирішували як запустити багато процесів одночасно: зупинити падіння якості освіти, орієнтувати її зміст на компетентності, «перенавчити» вчителів, змінити структуру школи, дати кожній дитині можливості і навички, які необхідні для успішного професійного та особистого життя. При цьому – зберегти все найкраще, що є в українській школі.
14 лютого відбувся районний семінар вчителів історії та географії. Розпочали семінар вертепи учнів Шупарської ЗОШ І-ІІ ст., які зайняли І місце в обласному конкурсі вертепів. Ще раз переконуємось, що без вшанування своїх звичаїв, традицій не можна побудувати нову українську школу.
Ми не стоїмо на місці. 22 лютого у Тернопільському обласному відділенні Малої академії наук України відбувся ІІ тур ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.
Восьмеро здібних до науки учнів Борщівського відділення МАН привезли додому 9 дипломів І та ІІ ступенів. Це означає, що наше відділення Малої академії наук ефективно працює та створило належне середовище для талановитих дітей.
Тут учні та їхні наставники мають можливість поглиблювати свої знання, отримувати необхідний досвід, презентувати свої здобутки на обласному та Всеукраїнському рівнях.
Найбільш активною є секція технічні науки, керівник Андрій Мулярчук . Його учні Федоришина Катерина, учениця 11 класу Скала-Подільського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» та Ундерко Владислав, учень 10 класу цієї ж школи отримали дипломи І ступеня.
Осадчук Катерина, учениця 8 класу Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ст..та Дудук Андрій, учень 9 класу Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІст.№3 – гімназії ім..Р.Андріяшика» - дипломи ІІ ступеня.
Віспінська Аліна, учениця 9 класу Вовковецької ЗОШ І-ІІ ступенів у секції археологія, керівник Ігор Стахнік та секції психологія, керівник Оксана Шевчук отримала дипломи ІІ ступеня.
Андрущак Евеліна, учениця 9 класу Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів – секція історичне краєзнавство, керівник Оксана Ундерко – диплом ІІ ступеня;
Лукіянчук Руслана, учениця 9 класу Борщівської ЗОШ І-ІІІст.№1, секція українська література, керівник Надія Валігродська - диплом ІІ ступеня;
Романюк Тетяна, учениця 9 класу Борщівської ЗОШ І-ІІІст.№2, секція мистецтвознавство, керівник Ольга Чоловська - диплом ІІ ступеня.
Сьогодні учнями Борщівського відділення МАН є 138 обдарованих школярів району та громад. Дякуємо керівнику, методисту районного методичного кабінету Марії Гришковій за плідну працю.
Кожного року і лютому підбиваємо підсумки районного та обласного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад. У районному етапі з 17 навчальних предметів, до проведення яких були залучені педагогічні працівники та учні всіх шкіл Борщівського району та громад взяли участь 1157 учнів 6-11 кл., з яких за результатами олімпіад визнано переможцями 423 учні.
На обласному рівні представляли наш район 48 учнів. 29 з них визнано переможцями. Дипломами ІІІ ступеня нагороджено 16 учнів, дипломами ІІ ступеня -10 учнів.
Троє учнів представлятимуть наш район та область у Всеукраїнському етапі олімпіад:
Костюк Інна, учениця 10 класу Озерянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вчитель Слобода Оксана Євгенівна ( дипломом І ступеня в обласній олімпіаді з історії);
Гнатів Владислав, учень 10 класу Борщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, вчитель Масловська Світлана Іванівна (диплом І ступеня в обласній олімпіаді з хімії);
Герман Максим, учень 11 класу Дзвиняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, вчитель Холодніцький Ігор Михайлович (диплом І ступеня з інформаційних технологій).
Вітаємо учнів та учителів і бажаємо нових перемог. Адже дитяча і вчительська клопітка праця, зведені докупи, дають хороші результати.
Минулого тижня учні та вчителі Кривченської ЗОШ І-ІІІ ступенів стали переможцями Всеукраїнського проєкту пришкільних мовних таборів з іноземними волонтерами GoCamp. Вчителі та учні школи знімали мотиваційні відео, заповняли анкети та довели, що саме вони гідні того, щоб табір відбувся на їхній освітній території.
На належному рівні поставлена робота з національно-патріотичного виховання. Найактивніші учнівські та педагогічні колективи Панівецької, Пилипченської, Ланівецької, Бабинецької, Шупарської ЗОШ І-ІІ ступенів, Гермаківської, Кривченської, Глибочецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні здійснюють пошукову роботу, створюють книги пам’яті, знімають фото, відео, дописи про воїнів, волонтерів.
Учнівські та педагогічні колективи всіх шкіл району періодично збирають солодощі, теплі речі, засоби гігієни, кошти і передають через Борщівських волонтерів на Донбас. Дякуємо за вашу активну життєву позицію, за добрі справи та вчинки.
Освіта завжди підтримує волонтерські ініціативи, бо завдання школи дати учням на тільки певну суму знань, а виховати справжніх патріотів. В Іване-Пустенській ЗОШ І-ІІІст. діє учнівський волонтерський рух. Школа
вже другий рік співпрацює з Попаснянською школою, що на Луганщині.
Нова українська школа – це освіта нових сенсів і поваги до кожної дитини. Я закликаю не зупинятися і разом працювати над побудовою Нової української школи - вона залежить від кожного з нас.

Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді,
фізичної культури та спорту Валерій Ромашенко

Comments:
Only authorized users can leave comments.